Overslaan en naar de inhoud gaan

September t.e.m. november 2024, met David Demets

Schrijf in vóór woensdag 4 september met de kortingscode DKVHG en betaal € 160 slechts € 100 voor de 10 sessies.

DKVHG groepsfoto op Zoom

… er ontstaat een verrijking van je vaardigheden en daardoor ontstaan mooie en diepgaande gesprekken. Er komt meer openheid. Ik ben daar blij mee en dankbaar voor.” 

~ Manon (NL)

Er was een mooie opbouw van oefeningen, van makkelijk naar moeilijker, van “in de comfortzone naar iets uit de comfortzone” maar altijd met toestemming. […] Ik zou iedereen DKVHG aanraden. Als er in de wereld op die manier zou gecommuniceerd worden, dan zou die er helemaal anders uit zien. Positiever, vriendelijker, geduldiger, mooier, hartelijker.” 

~ Lieve (BE)

De sessies waren verrassend, vernieuwend en met humor verweven. Door te oefenen ook in de realiteit toe te passen.” 

~ Rosie (BE)

Scroll verder voor meer reacties van deelnemers.

Betere relaties door betere gesprekken

Je relaties verdiepen door de kwaliteit van je gesprekken te verbeteren, dat kan:

  • Als we vertrekken vanuit openheid en nieuwsgierigheid.
  • Als we bereid zijn om bij te leren over onszelf en de ander.
  • Als lichaam, gevoelens en gedachten samenwerken.

We kunnen meer kanten op met iedereen. Er zijn zoveel lagen om te ontdekken.

Het is alsof we meer kleuren krijgen om mee te schilderen, meer smaken om mee te koken, meer energie om mee te spelen.

We oefenen dit tijdens De Kunst Van Het Gesprek.

Dit zijn begeleide, meditatieve gesprekken waarbij we meer begrip ontwikkelen voor onszelf en anderen.

Hiervoor gebruiken we praktische vaardigheden zoals vertragen, ervaringen verwelkomen, actief luisteren, aannames controleren, dicht bij het hier en nu blijven, weerstand waarderen, onbetwistbaar spreken, enzovoort.

Je kan deze 'goede gewoontes voor goede relaties' meteen toepassen in je gezin, op het werk, met vrienden en overal waar je mensen ontmoet.

Elke oefensessie is uniek, afhankelijk van wie er deelneemt en wat er bij ons leeft in elk moment.

Ik kijk ernaar uit om jou en mezelf beter te leren kennen.

David Demets
info@daviddemets.com

David Demets

Vroegboekactie

Schrijf in vóór woensdag 4 september met de kortingscode DKVHG en betaal € 160 slechts € 100 voor de 10 sessies:

  • September 9, 16, 23, 30
  • Oktober 7, 14, 21
  • November 4, 18, 25
     

Reacties van deelnemers

"Daar ik niet wist hoe groot de groep zou zijn, was er wel enige twijfel of ik het prettig zou vinden. Nog niet wetende dat we in kleine groepjes uiteen zouden gaan. Uiteindelijk heb ik de sessies als heel prettig en natuurlijk ervaren.

Het parkeren was direct een van de dingen die ik kon toepassen in het dagelijks leven. Maar ook het vertragen en actief luisteren heb ik toegepast. Daarnaast was ik meer alert wat er binnen in mij gebeurde tijdens gesprekken.

In principe zou iedereen er baat bij hebben om deze cursus eens te doen. Het maakt je meer alert."

~ Therezi Ezendam (NL)


"Ik was bang dat ik het heel spannend en mogelijk nogal confronterend zou vinden, omdat ik slechte ervaringen heb met een soortgelijke cursus op mijn werk. Maar DKVHG vond ik heel plezierig. Er hoefde niets, er was voldoende ruimte voor emoties, respect voor elkaar en het leren ging spelenderwijs. Ik vond het vooral fijn dat het vanuit “mijzelf” gekeken werd: hoe voel ik me hierbij, wat zijn mijn basisemoties, wat zijn mijn triggers en zo.

Ik heb aannames geoefend, thuis en op mijn werk. Ik heb geoefend met ik-taal, actief luisteren en ervaringen verwelkomen en ben daarin echt gegroeid. Weerstand waarderen vind ik nog steeds lastig, maar ook daarin merk ik groei bij mezelf. Ik ben van plan stapje voor stapje de andere technieken toe te gaan voegen.

DKVHG raad ik iedereen aan die onzeker is over zijn gespreksvaardigheden. Aan iedereen in het algemeen, want er ontstaat een verrijking van je vaardigheden en daardoor ontstaan mooie en diepgaande gesprekken.

Er komt meer openheid. Ik ben daar blij mee en dankbaar voor."

~ Manon (NL)


"Voor ik met DKHVG begon, vroeg ik me af of ik wel gesprekken wou voeren met mensen die ik niet ken en die ik misschien niet eens leuk ga vinden? Maar het ijs was gauw gebroken en David weet het goed aan te pakken zodat je niet overweldigd geraakt.

Er was een mooie opbouw van oefeningen, van makkelijk naar moeilijker, van “in de comfortzone naar iets uit de comfortzone” maar altijd met toestemming.

Ik probeerde toe te passen wat ik geleerd had in gesprekken door de week. Er is heel wat oefening nodig merk ik, om dit goed te kunnen doen.

Ik zou iedereen DKVHG aanraden. Als er in de wereld op die manier zou gecommuniceerd worden, dan zou die er helemaal anders uit zien. Positiever, vriendelijker, geduldiger, mooier, hartelijker."

~ Lieve (BE)


"Ik had geen twijfel om deel te nemen, wel was ik nieuwsgierig wat het mij zou brengen en op de verlofdag van mijn partner. Maar ik voelde mij niet verplicht en het lukte telkens buiten 1x toen ik ziek was.

De sessies waren verrassend, vernieuwend en met humor verweven. Door te oefenen ook in de realiteit toe te passen

Heb het kunnen toepassen bij iets moeilijkere relaties aan de telefoon. Ook in gesprek met mijn kleinzoon op restaurant, was het zeer verrijkend. Ik herkende de 8 spelregels. Was wel meer intensiever omdat ik nog teveel denk (denk ik hihi)

Aan iedereen aan te bevelen welke iets willen bijleren dan alleen over koetjes en kalfjes te spreken

Vermoed dat oefenen het spontaner kan maken, zonder veel na te denken en gewoon te zijn zoals je bent, maar bewuster dan."

~ Rosie (BE)


"Ik twijfelde in het begin of ik het allemaal wel ging oppikken. Maar eigenlijk zelfs al pas je maar 1 of 2 technieken van de 8 toe dan maak je waarschijnlijk al vorderingen.

De sessies waren heel interessant. Je leert op een andere manier naar gesprekken kijken. En ik ging stiller zijn en meer luisteren. Ik spreek nu meer met “ik voel, ik ervaar, klopt het dat? ....”

Het is zeker voor iedereen aan te bevelen. Je steekt er sowieso iets nieuws van op
Ik vond het een levendige groep en was blij wat vertrouwde en toffe nieuwe gezichten te zien.

Deze cursus was een geschenk aan mezelf met dank aan gans de groep."

- V. (BE)


"De twijfels die ik had vooraf gingen vooral over mezelf, Zou het me meer spanning geven dan communicatie vaak al doet, kan ik de energie ervoor opbrengen en kan ik voldoende mezelf zijn? Maar het was vooral zo’n fijne open en intieme sfeer, er was humor en ontspanning waarin al mijn twijfels vanzelf oplosten.

DKVHG hielp me om bewuster en zorgvuldiger te worden, opmerkzamer van mezelf en anderen. Meer afgestemd ook op mezelf en anderen, beter signalen opmerken, ik boodschappen, bewuster vragen stellen.

Het leuke is dat het me bewuster heeft gemaakt en dan worden het geen oefeningetjes of opdrachten doen, maar ontstond er meer attentie en kijken luisteren [...] door op te merken wat er gebeurt. Waarbij ik niet mijn eigen vijand werd maar er een vriendelijk samenspel ontstond met mezelf, mildheid.

Dit zou toch geweldig zijn als het meer aandacht zou krijgen in allerlei disciplines, van jong tot oud, sportclubs, scholen, management, teams, vergaderingen, relaties, praktische of meer spirituele omgang/vorming.

Ik vind dit echt de basis voor meer vrede in de wereld en om zelf een instrument van meer vrede, liefde, respect hiermee in de wereld te zijn.

Het zou echt alle relaties kunnen beinvloeden. [...]Dit is echt geweldig hoor als we dit allemaal vanaf ons prille begin mee zouden krijgen, het begint dan ook met de papa’s, mama’s, opa’en oma’s."

- Xan (NL)


"Vooraf had ik nauwelijks twijfels omdat ik al eerder cursussen volgde bij David. Het was even afwegen of ik hier budget wou voor uittrekken. Zeker geen spijt dat ik het gedaan heb.

In het begin vond ik de sessies wat onwennig omdat het een totaal andere manier van communiceren bleek te zijn. Eenmaal de diepliggende bedoelingen van de oefeningen bij mij doordrongen, wou ik alleen maar méér van dat.
Fijne en gevarieerde groep ook.

Het gaat voor mij persoonlijk vooral om de bewustwording tijdens gesprekken. Ik ben me veel meer bewust van de impact op mijn eigen lichaam en vraag ook al eens naar de impact van mijn eigen woorden bij mijn partner. Vooral thuis, waar het veilig voelt. Bij andere mensen ben ik mij ook bewuster tijdens de gesprekken maar ik val snel in oude patronen. Ik geef mezelf de tijd om de bewustwording meer te gaan toepassen.

Ik zou deze reeks bij iedereen aanbevelen die open staat voor zelfontwikkeling en vooral ook aan degenen die zich onzeker en gespannen voelen tijdens gesprekken.

Het voelt zo fijn om nog steeds nieuwe dingen bij te leren. Bewustwording en inzicht in jezelf kunnen confronterend zijn maar oooh zo boeiend om mee aan de slag te gaan in het dagelijkse leven. Verrijkend!"

~ Els Ketels (BE, FR, CA)


"Ik vond de sessies gezellig, leerzaam, ontspannend, verstillend, voedend, beetje spannend soms, groeiend in kwaliteit.

Wat ik al veel toepas is aannames controleren en zoveel mogelijk in ik-taal praten. Alhoewel dat laatste soms lastiger is dan het lijkt (ik voel me ongemakkelijk als jij zo doordramt... is volgens mij niet hoe ik-taal bedoeld is ;-)) Beiden zijn toepasbaar in werksituaties, met vrienden en in intieme relaties. Eigenlijk alle formele en informele gesprekken zitten vol met deze oefeningen, zodra je je er bewust van wordt.

Deze reeks zou ik iedereen aanraden die bereid is bewuster en actiever te luisteren (en spreken) en die bereid is zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen in het soepel, eerlijk en open laten verlopen van alle communicatie.

Ik vind het mooi om te ervaren hoeveel meerwaarde het heeft als je als redelijk vaste groep samen wekelijks op reis gaat, en om te zien hoe de sessies na deze zomer zijn gegroeid. Dank daarvoor. En gefeliciteerd!"

~ Astrid (NL)


"Ik ben niet zo van recensies achter laten. Ik sluit bij een cursus aan, als ik voel, dat het wat op kan leveren voor mijzelf, los van alle meningen van andere.

Ik vind het wel belangrijk, dat als mensen willen ervaren wat vrijuit spreken is in een veilige setting, zonder veroordeelt of beoordeelt te worden, dit hun kans is. Tien keer de ervaring opdoen van vrij zijn in wat je te zeggen hebt en het niet uitmaakt hoe je het zegt.…."

~ Sonja Lodder (NL)


"Ik was nieuwsgierig. Op welke manier wordt het aangepakt en wat kan het me brengen?

De oefensessies waren gestructureerd, opbouwend, veilig , iedereen komt met dezelfde intentie, bij leren in gesprekken, soms vrij serieus en soms speels, inspirerend, verruimend, aangenaam

De veranderingen die ik voel zijn heel subtiel en ik zit ook in een andere groep, wat komt van de ene groep of de andere ? Er veranderen heel subtiele dingen, ik merk dat ik eerst innerlijk werk doe en daarna komt het spontaan naar buiten, omdat het geïntegreerd is of zoiets. 
Ik heb wel heel specifieke dingen ervaren bij mijn broers en zussen op moment dat we moesten samen zitten. 
En ook soms bij collega's waar ik het nog veel meer zou willen integreren.

Ik raad DKVHG aan voor iedereen die meer diepgang wil geven aan de interacties in zijn/haar leven. 
Iedereen die de ander als gelijkwaardige persoon bekijkt. 
Aan iedereen die graag wil groeien in communicatie.

Het is fijn hoe de interactie wekelijks verandert en groeit. 
Het is een ontspannende en toch intense avond, waar ik steeds weer zin in heb."

~ Els (BE)

Info en inschrijven

Online
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
€ 100,00
€ 160,00

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.