Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar opname (+/- 90 min.)

Jezelf durven zijn, begint met zelfkennis. Maar van kindsaf aan verstop je jezelf achter de rollen die je speelt. Een grote last valt van je af wanneer je dat doorprikt. Dan durf je eindelijk jezelf zijn.

Toen je ongeveer 3 jaar was, begon je mee te doen met de begoochelingen van je omgeving. Zonder het te merken, nam je de spelletjes van je mama en papa over. Met andere woorden: je gebruikt dezelfde wapens om energie te winnen.

“Aan energie geraken” daar gaat het dus duidelijk over.

Hier begint het opbouwen van een ego dat voortdurend klaar is om in de verdediging te schieten of om aan te vallen. Je gaat je hiermee vereenzelvigen en geloven dat jij dat bent.

Je moet eerst van een namaak-persoonlijkheid afkicken voor je jezelf accepteert zoals je bent. Misschien had je gehoopt iemand anders te worden?

Ik herinner mij nog goed hoe je in de jaren 70 in business cursussen kon leren iemand na te bootsen en in de huid te kruipen van succesvolle mensen. Zo weet ik dat een man heel ziek is geworden omdat de persoon die hij na-aapte ziek werd ... Ik ben nog na een uur weggelopen uit zo’n cursus omdat ik me daar absoluut niet prettig bij voelde.

Al heel vroeg voelde ik dat ik echt wilde zijn, en dat dit niet zo eenvoudig was. Ik had het vlug door wanneer ik iets speelde wat ik niet was. Mijn eerste yogaleraar zei ook dat ik alleen maar Roland Verschaeve kon worden.

Ik kan je verzekeren dat dit op zich een hele opgave is. De massa doet meestal net het omgekeerde.

Het blijft dus altijd afleren van wat je niet bent. Het denken, je ego, misleidt jou voortdurend.

Vandaar dat ik pas echt ‘naar binnen’ ben gegaan met de hulp van begeleide meditaties. Het mentaal complex proberen stil leggen is de oplossing niet. Onze dagelijkse geest moet leren luisteren naar de Goddelijke Geest in onszelf.

De volgende stap is die hogere gedachten uitdrukken in woorden en handelingen. Dat was voor mij de tijd dat ik grote beslissingen nam en totaal nieuwe keuzes maakte die dan nog lukten ook.

Wanneer je persoonlijkheid luistert naar je Goddelijke Zelf, sta je niet meer zo alleen en gaat alles gemakkelijker.

“Jezelf durven zijn” gaat ook steeds beter wanneer je meer naar binnen gaat. Het ego en je persoonlijkheid hebben je altijd de weg naar buiten getoond.

Deze video leert je om jezelf meer ruimte te geven thuis en in je gezin. Je kan liefdevol aanwezig zijn en toch jezelf respecteren zonder te strijden voor je eigen plek.

In om het even welke job kan je jezelf zijn. Hoe vlug dit kan keren, hangt af van hoe je jezelf de eerste keer hebt aangemeld. Hoe echter je vanaf het begin bent, hoe makkelijker het is om normaal te functioneren. Anders wordt je werk elke dag wel een hele klus.

“Jezelf durven zijn” schenkt rust en vrede. Het biedt je enorme vrijheid.

Het voordeel van jezelf zijn is dat je steeds meer mensen en situaties aantrekt waarbij je welkom bent zoals je bent en waarbij de anderen ook zichzelf zijn. De wereld van schone schijn lost langzaam op.

Klaar om jezelf te zijn?

Info en bestellen

€ 30,00

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.