Gezonde grenzen

Webinar opname (+/- 90 min.)

We zijn grenzeloos bewustzijn. Maar in het dagelijkse leven botsen we vaak op muren. Er zijn grenzen aan wat goed voor ons is, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Tijd om alles weer met mate te doen!

Iedereen is uniek

Bij de ene vraagt het lichaam veel aandacht, terwijl de ander een ijzersterke gezondheid heeft. Sommigen zijn vlug emotioneel, anderen lijken onverstoorbaar. Voor de een zijn er te weinig uren in een dag, terwijl de ander minder gedreven is.

Als je teveel als iemand anders wil zijn en je eigen grenzen niet respecteert, kan je niet tevreden zijn met jezelf.

Van anderen krijg je bovendien niet alles te zien. Je kent hun twijfels niet en je hoort zelden over de frustraties en uitdagingen waarmee ze dagelijks te maken krijgen.

Ondertussen vorm je over anderen en jezelf beelden die niet kloppen.

Alles verandert voortdurend

Terwijl je groeit als mens, verschuiven je grenzen. Je leert beter relativeren. Je blijft minder hangen in moeilijke emoties en gedachten.

Maar misschien sputtert je lichaam vaker tegen dan vroeger? Of je zit nog vast in gewoonten waar je al lang geen deugd meer van hebt? Sommige hoofdstukken zijn al afgerond, terwijl andere thema’s nog niet opgelost zijn. Welke grenzen kan je nog verleggen?

Regelmatig bijsturen blijft belangrijk!

Respecteren anderen jouw grenzen?

Wordt er teveel van je gevraagd op het werk? Of heb je niet genoeg vrijheid om creatief te zijn? Zijn er mensen in je leven die weinig rekening houden met jouw gevoelens?

Voel jij je vaak verplicht om dingen te doen waar je eigenlijk niet achter staat? Geef je vaak toe aan verwachtingen terwijl ze buiten je grenzen liggen? Hoe komt het dat je daar nog geen “nee” hebt durven zeggen? In welke mate laat jij je wijsmaken dat je anders moet zijn?

Respecteer jij je eigen grenzen?

Werk je teveel en besteed je te weinig tijd aan je relaties? Of sta je voortdurend voor iedereen klaar, waardoor je eigen dromen op de achtergrond verdwijnen?

Zit je leven bomvol activiteiten, maar ervaar je geen voldoening?

Krijgt je gezondheid voldoende aandacht? Kan je genoeg slapen, regelmatig mediteren, en gun je jezelf af en toe een dag die helemaal naar je zin is?

Respecteer jij de grenzen van anderen?

Heb je al door dat relaties vaak haperen omdat je dingen verwacht die de ander gewoon niet kan geven? Wat jij als gezonde grenzen ervaart is niet noodzakelijk hetzelfde als waar de ander zich goed bij voelt.

Deze video geeft je een klare kijk op deze thema’s. Je stelt bewust gezonde grenzen. Daardoor ervaar je meer vrijheid en laat je de illusie van controle los.

Info en bestellen

€ 30,00

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.