Durf luisteren naar je intuïtie

Webinar opname (+/- 90 min.)

Vorig jaar was ik diep onder de indruk van een dansvoorstelling in het Concertgebouw van Brugge.

We zaten allen op het podium omringd door sterke muziek. De dansers dansten tussen ons door. Het bijzondere was dat ze niet voorbereid waren. Ze moesten van de choreograaf geen structuur volgen, maar luisteren naar hun intuïtie luisteren en niet naar hun impulsen.

Allemaal dansten ze anders. 

Na een tiental minuten kon ik genieten van de schoonheidsfoutjes van enkele dansers. Ze lieten zich gaan, wat niet altijd vanuit de intuïtie komt maar vanuit impulsen en instinct.

Toen ik me op de schoonheid van intuïtie begon te focussen, werd ik heel stil en gelukkig. Het is spontaan en normaal en het klopt met de muziek en het publiek.

Ik kon goed voelen welke dansers echt vanuit hun intuïtie dansten en welke naar hun impulsen luisterden. Diegene vanuit intuïtie waren veel meer verbonden met het publiek, en vormden een eenheid. Ze vloeiden tussen ons door zonder ons te storen.

Op weg naar huis liet het me niet meer los.

Ik dacht, hier moet ik iets mee doen. Meteen keek ik naar mezelf en wanneer ik intuïtief gehandeld had in mijn leven en wanneer ik beslissingen genomen had vanuit mijn enthousiasme en impulsen.

Het is zo'n mentale, rationele wereld geworden waarin we de verbinding met elkaar verliezen. Ondanks alle mogelijke communicatiemogelijkheden is er nog nooit zoveel eenzaamheid geweest.
Er zijn veel dingen mislopen in je leven waarvan je eigenlijk vooraf al geen goed gevoel had. Je wist dus dat je een verkeerde beslissing nam.

Op de berg in Ibiza was er eens tijdens een cursus "Intuïtie" een vrouw die plots intens begon te huilen. Toen het wat rustiger was vroeg ik haar of ze hierover iets wilde delen.

Haar leven was plots duidelijk geworden. Op haar trouwdag wist ze dat ze met de verkeerde man zou trouwen. Op weg naar het stadhuis had ze liefst uit de taxi gesprongen en weggelopen. Maar ze zat naast haar vader, een bekend publiek figuur, en terwijl hij wuifde naar de mensen, kwamen de tranen in haar ogen. Hij had fortuinen uitgegeven voor deze dag.

Toen ze achter zich keek, zag ze in de andere taxi haar trotse moeder met haar toekomstige man. Ze durfde dit haar moeder ook niet aandoen. En zo belandden ze in het stadhuis. Ze viel bijna flauw van de spanning, wist dat ze een misstap beging, en toch tekende ze. Dezelfde nacht begon het vreselijke drama waarvan ik jullie de details bespaar.

Voor de reputatie van haar ouders bleef ze vele jaren bij die man.
Tot op een dag dat ze kanker kreeg. 

Helemaal ziek en uitgeput kreeg ze de moed om weer naar haar intuïtie te luisteren. Ze besloot om tijdens haar ziekte te scheiden, wat de gevolgen ook zouden zijn.

Graag wil ik je helpen zien hoe vaak je emotioneel afgeleid wordt van je intuïtie. Maar ook hoe je continu mentaal beïnvloed wordt, door je omgeving en massabewustzijn.

Tijd om weer meer te luisteren naar je natuurlijke wijsheid!

 

Info en bestellen

€ 30,00

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.