Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar opname (+/- 90 min.)

We zijn allemaal druk bezig, maar...

De laatste jaren is men steeds meer op zoek naar zichzelf en de spirituele waarden van het leven. Er wordt meer aandacht geschonken aan het lichaam, gezondheid en levensstijl.

Maar in deze economische veranderingen willen we ook veiligheid en zekerheid. Meer dan ooit twijfelen we aan onze leiders. De wereld wordt wakker over wat er met de natuur gebeurt en hoe het verder moet met onze planeet.

Kortom, iedereen is druk bezig met van alles, maar gaat het ook nog over liefde? Is er in deze maatschappij nog ruimte voor mededogen?  Weet men nog wat empathie is?

Gaat het ook nog over liefde?

Liefde is zeker niet “ik kan niet leven zonder jou”. Daar zijn teveel voorwaarden aan verbonden. Veel jonge mensen benaderen hun relaties en vriendschappen te rationeel. Halen ze er wel genoeg voordeel uit? Het is alsof het niet meer mogelijk is om onvoorwaardelijk van iemand te houden, niet alleen in een liefdesrelatie, maar ook in de brede zin.

Hierdoor profileren velen zich anders dan ze werkelijk zijn. Op social media zie je hoe mensen een zo positief mogelijk beeld van zichzelf de wereld in sturen. Ze moeten zich dan ook aan dat imago houden en dwalen af van echte liefde en vriendschap. Zo ontstaan er vriendschappen die enkel op schone schijn gebaseerd zijn.

Weten en kunnen

Ook spirituele mensen komen meer op voor zichzelf en vergeten daarbij dat het nog over liefde mag gaan. Tijdens open gesprekken met jongeren hoor ik vaak dat ze niet willen worden als hun spirituele ouders, want die weten misschien wel veel, maar ze kunnen het niet toepassen.

Veel spirituelen willen voordeel halen uit hun meditaties en gebeden. Ze willen winnen. Mensen gingen vroeger naar de kerk als er iets mis liep of om iets te bekomen. Bidden is voor velen gelijk aan vragen. Kinderen hebben dat door. Vaak krijgen ze jarenlang een slagveld te zien in plaats van op te groeien in een thuis waar ze over liefde kunnen leren.

Meestal groei je op in bepaalde patronen die vader en moeder en grootouders ontwikkeld hebben. 

Waarschijnlijk kloppen veel dingen niet meer? 

Wordt het geen tijd om weer van je familie te houden? Jij kan een nieuwe wind laten waaien in je familie. Jij kan er een nieuwe kwaliteit van licht in brengen. Iemand moet toch het initiatief nemen! Vooral als er kinderen en kleinkinderen bij betrokken zijn. Wees gerust: kinderen vinden liefde het belangrijkst!

Je kan ook anders naar de wereld leren kijken. Voeg telkens een vleugje liefde toe in plaats van je continu te ergeren en je brengt subtiele verschuivingen teweeg.

Iedereen leeft in zijn eigen universum dat hij zelf geschapen heeft. Kies jij om vanaf dit jaar te leven in een universum van liefde? Liefde blijft trouwens nog altijd de hoogste kracht!

Your Love Story

Met deze boeiende video leer je op je eigen manier kijken naar jouw “Love Story”.

Misschien heb je veel liefde gemist in je kinderjaren waardoor je “Love Story” helemaal mislopen is?

Misschien lag de focus meer op werken, geld verdienen, roem en eer... en nu nog?

Misschien ga je elke dag naar je werk alleen maar om geld te verdienen?

Misschien heb je een super sociaal leven en ben jij een sociale drinker en grapjas omdat je diep vanbinnen zoveel mist?

Een anderhalf uur zelfonderzoek voor mensen die kiezen voor liefde!

Info en bestellen

€ 30,00

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.