Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinars

--

grijze kat ontspannen op bed

5. De oplossing zit in de rust.

woensdag 8 juni, 20:00

Dat is iets wat ik heel vroeg doorhad in mijn leven. 

Als ik het zeer druk had - en ik ben altijd nogal een drukdoener geweest - dan nam ik gewoon pauze. Ik ging iets drinken op een terras, of ik maakte een wandeling, of ik nam mijn fiets. 

Ik ben ook heel mijn leven veel op reis geweest. Daarna ging mijn volle focus telkens weer naar mijn werk.

Nu nog, als het zeer druk is op kantoor, ga ik Vanessa en David wat bezighouden en afleiden van hun werk, desnoods met koffie en thee. En dan vliegen we er alle drie weer in, vol van energie.

Wanneer je ergens de oplossing niet voor vindt, laat het dan even los en zoek wat rust. Achteraf ga je meestal een heel eenvoudige oplossing vinden.

Mijn "rust" en pauzes staan altijd eerst op mijn agenda. Ik functioneer niet optimaal als ik moe ben. Het beste is dus zorgen dat ik niet moe ben. Daar ben ik behoorlijk in geslaagd.

Ergens is ooit een studie gemaakt dat we eigenlijk om de 90 minuten even enkele minuten zouden moeten pauzeren.

Wanneer je moe bent, maak je ook meer fouten die je dan moet rechtzetten of waardoor je dingen opnieuw moet doen…

Geniet beter van een regelmatige pauze tussenin.

Wanneer ik een drukke computerdag heb, zet ik nooit de kan water en thee dicht bij mij, maar dan ga ik om de zoveel tijd een vers kopje of glas in de keuken halen. Zo bouw ik telkens een korte rust in.

Eenmaal je dit inbouwt in je leven, ga je de waanzinnige voordelen ervan al heel snel inzien.

Voel maar even hoeveel nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën je hebt na een wandeling in de natuur of op het strand. Zelfs onderweg komen er onverwachte oplossingen uit een heel andere hoek.

Zelfs op zondagavond krijg je weer zin om de maandag aan de slag te gaan. Ook de laatste dagen van verlof zie je het helemaal zitten om het op een andere manier aan te pakken.

Je hebt nog niet alle voordelen ontdekt van rust en pauze.

Een betere start van het verlof kan je niet hebben.

 

foto collage

Meer Licht In Je Leven

Ben je klaar voor een kortere weg om gemakkelijker en vreugdevoller je doel te bereiken?

Ontdek Meer Licht In Je Leven, de webinar-reeks voor toegewijde mensen die met een hoger perspectief nieuwe beslissingen willen nemen.

Schrijf je nu in en krijg: 

  • Toegang tot de 5 webinars aan de voordelige pakketprijs.
     
  • Na elk webinar extra tijd voor vragen en antwoorden, rechtstreeks met Roland.
     
  • De 5 webinar-opnames. Je kan deze video’s zo vaak bekijken als je wil.
     
  • Vaardigheden voor de rest van je leven.

Tot binnenkort,
Roland Verschaeve 
info@rolandverschaeve.com

 

Afgelopen (video's beschikbaar)

Je kan je nog steeds inschrijven aan de voordelige pakketprijs. Je krijgt toegang tot de komende webinars en tot de video's van de avonden die al voorbij zijn.

witte trap

 

1. Vertrouw de eenvoud.

woensdag 19 januari, 20:00

Als je de laatste jaren mijn webinars hebt gevolgd, dan weet je hoe ik van eenvoud hou.

Dit komt gewoon omdat ik de moeilijke dingen in mijn leven niet altijd begreep en die lukten dan ook niet. Als dingen te mentaal zijn, raken ze niet gemakkelijk gerealiseerd en gemanifesteerd.

Hoe dichter je bij je ware natuur komt - Het Zelf - hoe meer je de eenvoud herkent. In je zelfontwikkeling ga je dus steeds meer eenvoud ontdekken.

De natuur van de realiteit is niet ingewikkeld. Het is een stroom van energie en beweging. Kijk maar naar de natuur. Als we de natuur respecteren, vindt het zijn eigen weg, als we de natuur te veel manipuleren lopen we vast.

Het is alsof we het onszelf moeilijker gemaakt hebben in deze versnelling van de evolutie. De hele wereld is een diep vertrouwen kwijt. Daarom volgen we alle mogelijke info buiten onszelf.

Wanneer je naar binnen gaat, ontdek je hoe snel alles eenvoudiger wordt.

Het moeilijke, ingewikkelde, omslachtige... heeft niets met de essentie van het leven te maken.

Daarom start ik dit jaar met een eerste webinar over het opnieuw vertrouwen van de eenvoud, ook in jezelf.

Het wordt dus een heel ander 2022.

 

blote voeten op spijkerbed

2. Voel dat je leeft!

woensdag 16 februari, 20:00

Mijn eigen leven is eigenlijk pas begonnen met mijn yoga en meditatie.

Daarvoor herinner ik me wel veel ontmoetingen en gebeurtenissen, maar ik weet helemaal niet meer hoe ik dat heb ervaren. 

Het is alsof ik leefde in een mentale wereld buiten mezelf, telkens op zoek naar vervulling, prikkeling, voldoening, genot, trots, eer, plezier, succes… met de nodige uitleg om mezelf te overtuigen dat ik goed bezig was.

Toen ik met yoga en meditatie begon, zag ik in dat ik niet leefde, maar geleefd werd door alles om me heen. Het was alsof ik geprogrammeerd werd. Mijn keuzes kwamen niet vanuit mijn innerlijke beleving.

Je kan pas tot oplossingen komen dankzij je eigen ervaringen en belevingen, door te voelen dat je leeft.

Wanneer je het leven ervaart en de energie gewaarwordt, dan merk je vanzelf wat je moet doen en zeggen, ook wanneer je best even pauzeert of zwijgt. 

Leven is een bepaalde stroom volgen. Tegen de stroom in kom je in problemen en moeilijkheden terecht. 

Eigenlijk kon je de drama’s uit je verleden al een hele tijd vooraf voelen komen. Maar je luisterde niet.

Een echte confrontatie, een ontploffing in je leven als het ware, is een ophoping van iets dat je niet voelde toen het begon, of waarvan je het gevoel niet toeliet. Doordat je het niet kon ervaren, zag je het ook niet, waardoor het steeds erger werd. 

Bij een mislukt huwelijk kom je er later bij dat je eigenlijk al van in het begin wist dat het niet juist was. Dat is ook zo bij verkeerde werksituaties, enzovoort. Je merkt het meestal te laat, want je liet je hoofd de leiding nemen omdat je je gevoel afsloot.

In je hoofd probeer je dan de realiteit te verbloemen om de pijn niet te voelen. Dat leer je al heel vroeg als kind.

Misschien ben jij nu ook klaar om te beginnen leven? 

Deze avond ontmoet je je ware zelf. Misschien pas voor het eerst?

Wat er ook gebeurt in de wereld en je omgeving, maak op zijn minst dat je geleefd hebt.

 

stop verkeersbord

3. Wat wil je niet meer?

woensdag 16 maart, 20:00

Ik vergelijk dit altijd een beetje met liefde. Om te weten wat liefde is, leer je heel veel uit wat geen liefde is.

Voordat je echt weet wat je wilt, is het goed om even tijd te nemen voor wat je niet wilt of nooit meer wilt.
 
Zo verscherp je als het ware je focus.

Wanneer dingen niet echt lukken in je leven, is het meestal omdat je niet duidelijk genoeg bent over wat je wilt. Dat komt vaak omdat er zoveel aandacht gaat naar zijwegen en ontsnappingsroutes… Allerlei excuses omdat je vanbinnen nog twijfelt.

Kijk maar gewoon hoe je je dagelijks laat bezighouden door futiliteiten. Je laat je continu afleiden om zeker niet te doen wat echt goed voor je is. 

Er is zo'n aanbod van informatie dat je niet meer weet wat opbouwend is voor jou. Je hoofd raakt vol en je luistert niet meer naar je innerlijke stem.

Dat is de reden waarom zoveel mensen op zoek gaan naar hulp. Ze weten 'alles' behalve wat ze echt willen en hoe ze eraan kunnen beginnen. Meestal luisteren ze dan ook niet echt naar raad omdat ze toch alles al weten. 

Vanavond wil ik het juist daarover hebben. Leren luisteren naar die diepe stem in jou, die beleving, die jou al een tijd laat zien wat er niet meer klopt in je leven.

Eenmaal je daar naar luistert zie je snel wat je allemaal al lang niet meer wilt, maar uit moeheid of sleur ben je gewoon in je oude patronen blijven hangen.

De lente staat voor de deur.

Het is tijd om te beslissen hoe je verder wilt!

 

keuze tussen appel en donut

 

 

4. Neem je verantwoordelijkheid.

woensdag 4 mei, 20:00

Laat ons even starten met bewust worden dat je enkel en alleen verantwoordelijk bent voor jezelf. Tenzij je kinderen de leeftijd nog niet hebben om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dan ben je ook nog verantwoordelijk voor hen.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen scheppingsverhaal.

Elke dag opnieuw neem jij dus je eigen leven in handen. Het hangt van jou af hoe je hiermee omgaat. 

Hoe stap jij uit je bed? Hoe begin je aan je dag? Welke keuzes maak je? Zo blijft het doorgaan tot je 's avonds weer in je bed stapt.

Kijk eens hoe ongezond veel mensen leven en hoe anderen moeten opdraaien voor de gevolgen daarvan. Hoeveel mensen ken jij die hun verantwoordelijkheid nemen voor hun fitheid en gezondheid?

Kijk dan eens naar jezelf.

Wanneer je relatieproblemen hebt, kijk dan niet meteen naar wat er in de anderen moet veranderen, maar kijk eens of jij wel jouw verantwoordelijkheid draagt. Wat is jouw bijdrage aan die relatie?

Of je nu werknemer of werkgever bent, wat kan er comfortabeler worden op je werk door jouw verantwoordelijkheid te nemen? Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan is er vanzelf "samenwerking".

Het klinkt misschien heel cliché, maar wat is jouw bijdrage aan de natuur en de wereld? Of laat jij alles aan anderen over en erger je je aan het systeem? Want dat is wat er gebeurt.

Mensen die nooit hun eigen verantwoordelijkheid nemen, geven iedereen de schuld dat het misloopt.

Wie zelf verantwoordelijkheid kan nemen, kan ook gemakkelijker de verantwoordelijkheid aan anderen geven. Zo ontstaat er een sterkere samenwerking.

Jij bent nu verantwoordelijk voor jouw zomer. En als je jonge kinderen hebt, neem jij je verantwoordelijkheid voor hen en toon je hoe jij je verantwoordelijkheid kunt nemen.

De volwassenen laat je even hun eigen kracht of zwakte ontdekken. Geef iedereen de kans om sterker te worden.

We gaan naar een nieuwe tijd.

Info en inschrijven

Online
€ 25,00

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.