Overslaan en naar de inhoud gaan

Durf de realiteit zien, maar dat wil niet zeggen dat je bij alles moet gaan uitdiepen wat je eventueel misdaan hebt, of hoe je het beter kon gedaan hebben. Ervaar en accepteer je beleving zonder er een groot verhaal van te maken.

Het is niet omdat er even een emotie langskomt dat je je daar helemaal moet mee vereenzelvigen. Blijf rustig zitten en je zal merken hoe het voorbij trekt.

Heb je al door dat je zo goed door alle stormen van je leven geraakt bent? Er is dus iets in jou dat vrede en rust kan creƫren in de chaos.

Wees gerust, je kan de wereld niet veranderen. Maar jij bent verantwoordelijk voor hoe je ermee omgaat!

Hoe ziet de weg eruit die je nu wilt bewandelen? Kan je het efficiƫnter maken? Kan het eenvoudiger? Is het de juiste snelheid en ritme?

Kan jij iets fundamenteels voor ogen houden dat je wilt bereiken? Kan je daar ook evenwicht in vinden tussen rust en actie?

Voor je aan het nieuwe jaar begint, kan je even een lijst maken met de kwaliteiten die je hebt om je doel te bereiken in de toekomst.

Je leven begint echt te veranderen als je begint te zien wat jouw inbreng was in bepaalde problemen. Hoe keek jij ernaar? Hoe reageerde je? Hoe hou je het in stand?

Eerst leer je omgaan met emoties zonder ze te verstoppen of bevriezen. Maar het blijft heel belangrijk om de oorzaak op te sporen. Wanneer zijn die emoties ontstaan en wie was er in betrokken?

Door goede literatuur, muziek, films, enzovoort... kom je bij ervaringen en percepties waar je dieper op kunt ingaan. Het is alsof je anders bepaalde belevingen uit de weg gaat. Ik heb zoveel geleerd uit goed geschreven romans.

Archive

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.

Ga thuis zelf aan de slag

Met onze video's, audio workshops of ebooks kan je meteen van start

Image
Video
Image
Audio
Image
Ebook

Agenda

Yoga in Brugge op dinsdagavond
Op locatie
view
Vraag en Antwoord september 2024
Online
view
Yoga in Brugge op donderdagmorgen
Op locatie
view
Yoga in Brugge op donderdagavond
Op locatie
view