Inspiratie

Neem vandaag eens extra tijd om voor jezelf te zorgen. Dat kan yoga zijn, meditatie, een wandeling, even naar je lievelingsmuziek luisteren, een boek lezen, en noem maar op. Het is JOUW tijd.

Kijk eens wat er wil veranderen in jou en je relaties om meer vrede en harmonie te ervaren.

Sta vandaag even stil bij wie en wat er jou afleidt om te doen wat je eigenlijk zo graag zou willen doen.

De massa is zo mentaal geworden dat ze niet meer stil staan bij de verwondering van de schoonheid van het bestaan.

Door meditatie en contemplatie kun je hogere staten van bewustzijn bereiken. En dat beïnvloedt dan je visie en gedrag in je dagelijkse realiteit.

Maak een kunstwerk van je leven. Leidt een poëtisch leven, breng muziek in je dagelijks bestaan, neem tijd voor kunst en literatuur.

Blijf liefdevol voor jezelf en je omgeving. Van daaruit ontstaat wijsheid.

Heel lang geleden leerde ik mediteren door gewoon stil te zitten, ook niet krabben als het jeukte, niet beter gaan zitten omdat het ergens pijn deed, enzovoort. Maar gewoon 'stil' zitten en alles laten voorbijgaan. Net als het weer, het blijft nooit regenen. Je hoeft je niet prettig te voelen. Accepteer wat er op dat moment is en al vlug kom je in een andere ervaring, enzovoort...

We blijven veel te lang in onze eigen geschiedenis hangen, sequentiële tijd. Hierdoor blijven mensen dezelfde problemen herhalen. Leer mediteren "buiten" de tijd en vorm, om bij de essentie te komen van de natuur van de realiteit.

Wanneer je naar de geschiedenis kijkt, zie je duidelijk dat in comfortabele periodes, waar alles gemakkelijk en goed ging, dat er dan meer domme mensen zijn. In moeilijke tijden en crisissen komen slimme mensen naar boven. Misschien gaan mensen nu wakker worden.

Wekelijkse inspiratie

Bekijk de gratis video "Hoe wil jij leven?" en ontvang wekelijks inspiratie van Roland.